therapy_illustration
מאמרים
האביב הסיני

האביב מתחיל ב - 21.3,  תאריך שבו היום והלילה שווים. מזג האוויר מתחיל להתחמם והטבע מתעורר לחיים מחודשים אחרי החורף הקריר. בתקופה זו מתקיימת בטבע נביטה מחודשת, צמיחה, פריחה ולבלוב. הנחלים הקפואים מתחילים להפשיר, חיות הבר מתעוררות ויוצאות אל הטבע לאחר שתקופה ארוכה נאלצו למצוא מחסה מהקור.

הסיניים התייחסו לעונה זו כתחילת היאנג (שיא היאנג יתקיים  בקיץ), לכן רצוי שהאדם יתאים את עצמו לתקופה זו – זה הזמן לצאת החוצה, להתחיל תהליכים חדשים בחיים, ליצור, ואף לשנות הרגלים ישנים. לקום מוקדם בבוקר ולבצע פעילות גופנית מתונה שנועדה לספוג את האנרגיה הרעננה והממריצה של העונה. כמו כן רצוי לבצע מתיחות כדי לשחרר את הגידים והשרירים.

אדם הרוצה להתחבר לעונה זו יכול לשתול עצים או פרחים חדשים ובהשאלה, להתחיל צעדים חדשים בחיים.

 

ברפואה הסינית קיימים חמישה אלמנטים: עץ, אש, אדמה, מתכת ומים. האלמנט הקשור לעונת האביב הוא אלמנט העץ. זהו האלמנט האורגני היחיד. העץ נטוע באדמה ושואף להגיע לגובה - דבר המדגיש את היכולת שלו להשתנות, להתפתח ולצמוח. ניתן לדמיין את העלים שלו לעיניים האוספות מידע מהסביבה כולה, כך הוא יכול לתכנן את דרכו קדימה.

עץ מאוזן יידע להתכופף קלות ברוח המנשבת על מנת שלא יישבר וההקבלה לבני האדם מתבקשת....

 

האיבר הקשור לעונת האביב הוא הכבד (וכבן זוגו היאנגי נזכיר גם את כיס המרה) – הכבד, על פי הראיה הסינית, מאפשר זרימת אנרגיה חופשית בגוף ושולט על האנרגיה המרדנית. הוא מנקה את הדם ואת הרעליםמהגוף, לכן עונת האביב תהיה העונה המתאימה ביותר לעשות ניקוי רעלים.

 

המלצות תזונה לעונת האביב:

בבוקר מומלץ לשתות כוס מים פורשים עם לימון טרי (אפשר לשים במים חומץ תפוחים במקום לימון).

במשך היום רצוי לאכול מאכלים ירוקים: שעועית מש, חסה, פטרוזיליה, ארטישוק, תפוח, בזיליקום, תרד... וכמו כן ניתן לשלב גם אורז בסמתי, קינואה, שיבולת שועל, דלעת, בטטה, שום, חציל, אגס, תפוח, ליצ'י, דובדבן ותאנה.

יש להימנע ממאכלים כמו: מתועש או מטוגן, מזון קר וקפוא, צבעי מאכל, מוצרי חלב, חומרים משמרים, סוכר לבן, תבלינים חריפים, קפה, אלכוהול או ארוחה בלילה.